Σιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια

Τι θα χρειαστούμε :

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
5 αυγά
1 βανίλια
1 πακέτο βούτυρο αγελαδινό
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι :
3 1/2 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπας νερό
Φλούδα από λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη τη φλούδα λεμονιού σε ένα κατσαρολακι στη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρώς, από την ώρα βρασμού κρατάμε 7-8 λεπτά να σιγοβράσει.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί,χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο γαλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφαιρούμε από την φωτιά την κρέμα και προσθέτουμε τη βανίλια και 1 κουταλιά βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.

Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μάς τα φύλλα, κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος (δείτε φώτο) παίρνουμε ένα φύλλο,το ραντίζουμε με το βούτυρο που έχουμε λιωσει, απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα, και στην συνέχεια με προσοχή πιάνουμε με τα δύο χέρια, και τα ρολαρουμε, κλείνοντας τα πλαϊνά φύλλα δεξιά – αριστερά και ρολαρουμε μέχρι να κλείσει εντελώς το ρολο μάς.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μάς, και τα στρώνουμε σε βουτηρωμενο παράλληλογραμο ταψί τής κουζίνα μάς, ραντίζουμε όλο το γλυκό με όσο βουτηρο μάς έχει απομείνει.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγει το γλυκό μάς από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το κρύο σιρόπι μάς, και με μια κουτάλα αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά – σιγά επάνω στα ρολακια.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι, και δοκιμάζουμε την υπομονή μάς μέχρι να το ρουφήξει…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

ΠΗΓΗ: Οι Συνταγές της Κυριακής

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Σοκολατίνα Nutella
Επόμενο άρθροΨωμάκια με τυρί σκέτος αφρός