Διαφήμιση

Δείτε Επίσης Σνιτσελ του Τσιγγάνου (πικάντικο ελαφρώς) | Ιδανικό για εν κινήσει πρωινό και σνακ

Σνιτσελ με φρέσκια ντομάτα και τυρί

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες πολύ λεπτές (χτυπημένες σε πάχος 1 εκ)
1 αυγό
Τριμμένη φρυγανιά
200 γραμμάρια τριμμένη ντομάτας
Μοτσαρέλα
Ρίγανη
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Σάλτσα ντομάτας (όσο περισσέψει κρατήστε για επόμενη φορά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
300 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
75 γρ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη
μπούκοβο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φιλέτα τα αλατίζουμε και στις πλευρές. Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το χτυπάμε,σε άλλο μπολ έχουμε την φρυγανιά. Περνάμε τα φιλέτα από το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα μας και τα βγάζουμε σε χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.

Για την σάλτσα ντομάτας
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 1-2 λεπτά, ν’ απελευθερώσει το άρωμά του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και λίγο μπούκοβο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί απλώνουμε πάνω από το καθένα την σάλτσα ντομάτα

και απο πάνω τρίβουμε το τυρί να καλύψει την σάλτσα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 5 λεπτά.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση