Σοκολάτα, μήλο, Καρύδι

Συστατικά:

-125 βούτυρο ή μαργαρίνη
-150 γραμμάρια σοκολάτας
-4 αυγά
-1 ζάχαρη βανίλιας
-150 g ζάχαρης
-150 γραμμάρια αλεύρι
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-100 γραμμάρια τριμμένα καρυδια (όχι σκόνη)
-450-500g μήλα τριμμένα στο χοντρό του τριφτη.
-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)
-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικό)
-2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (έβαλα μαρμελάδα κεράσι )
-2-3 κουταλιές καρυδιών τριμμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώστε to βούτυρο και την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά ή ατμό και αφήστε για δέκα λεπτά
να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το μπεικιν, καρύδια και ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε τα αυγά, την βανίλια, την ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός.
Αδειάστε μέσα το μίσο μίγμα αλευριου-καρύδι και ανακατέψτε και μετα το άλλο μισό.
Προσθέστε μέσα την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπολ με τα μήλα ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, κανέλα και αδειάστε το μίγμα
μήλου μέσα στο υγρό μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 30χ22 και αδειάστε το μείγμα και απλώστε το.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και δοκιμάστε με την οδοντογλιφιδα εάν είναι έτοιμο.
Επαλείψτε με μαρμελάδα και πασπαλίστε με καρύδια.

Θεικό

Subscribe to Recipe’s youtube chanel here