Τα παντεσπάνια αυτά είναι όντως σαν αφρός και ταιριάζουν τέλεια για γρήγορες και νόστιμες τούρτες. Η συνταγή που προτείνεi η κα Παλμιρα Αριστου για σοκολατίνα με κρέμα νουτέλα και τρούφα είναι απλή και ιδανική για κάθε περίσταση.
Υλικά:
2 έτοιμα παντεσπάνια
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια νουτέλα
2 βανίλιες
2-3 σταγόνες κονιάκ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Τρούφα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει. Προσθέστε τη νουτέλα, τις βανίλιες και το κονιάκ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετήστε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα νουτέλας πάνω στο παντεσπάνι.
Λιώστε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετήστε το δευτερο παντεσπανι πάνω απο την κρέμα
Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το παντεσπανι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια.
Πασπαλίστε με άφθονη τρούφα όλη την επιφάνεια της τούρτας.
Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και η σοκολάτα.