Τούρτα με άρωμα Καπουτσίνο

Υλικά

Για το Παντεσπανι
6 αυγά
200γρ Ζάχαρη
30γρ Φρυγανιά
1 Μπέικιν Παουντερ
150 γρ Φουντούκι πούδρα στο μουλτι
1 Βανίλια
Για την Κρέμα
600 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
70 γρ σκόνη καπουτσίνο
Για την διακόσμηση
200 γρ Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
1. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα να πήξει και προσθέτουμε τις βανίλιες και την σκόνη καπουτσίνο.
Οταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
3. Χτυπάμε του κρόκους με την ζάχαρη
4. Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ το φουντούκι, την βανίλια την φρυγανιά το μπεικιν
παουντερ
5. Προσθέτουμε στο μείγμα μείγμα με τους κρόκους το μείγμα με τα ξηρά συστατικά
εναλλάξ με την μαρέγκα.


6. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε σε ταψάκι τσέρκι (στρωμένο με λαδόκολα) και ψήνουμε 25-30 λεπτά πάνω κάτω
7. Μόλις ψηθεί (βάζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγάινει καθαρή) το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε εγκάρσια με ένα μαχαίρι σε δύο δίσκους


8. Απλώνουμε την γέμιση κρέμας πάνω από το παντεσπάνι και τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και γύρω γύρω.
9. Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα

ΠΗΓΗ: Maria TerzidouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΤα παραδοσιακά Κορνεδάκια
Επόμενο άρθροΠάστα ταψιού Σοκολατίνα…μοιάζει με την πάστα »ποντικάκι»