Σοκολατόπιτα με κανελόζουμο και καρύδια & καρύδια

Διαφήμιση

Υλικά

100 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό φλιτζάνι τσαγιού κακάο
δύο αυγά
μία βανίλια
3/4 του φλιτζανιού τσαγιού κανελόζουμο
λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια μικρά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι φαρινάπ
μισό φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
μία τσιμπιά αλάτι
και από πάνω τριμμένη σοκολάτα προαιρετικά

Εκτέλεση

Βράζουμε 1 ξυλάκι κανέλας σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό για αρκετή ώρα το βλέπουμε ότι κάπως κοκκινίζει θα παραμείνει σε ποσότητα 3/4 του φλιτζανιού
Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη το κακάο κοσκινισμένο και τέλος το ζουμί κανέλας
ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας Αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι και προσθέτουμε τα 2 αυγά και τη βανίλια ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά αρχίζουμε να ρίχνουμε πολύ σιγά το μείγμα σοκολάτας εξακολουθώντας να ανακατεύουμε και να ομογενοποιούμε στερεά με υγρά υλικά

Όταν αρχίζει το μίγμα να ρευστοποιείται ρίχνουμε και το υπόλοιπο Αλεύρι κοσκινισμένο Θα πετύχουμε το τέλος μία λεία κρέμα σαν μους
Σε ένα μικρό ταψάκι 22 εκατοστών βουτυρώνουμε τη βάση και τοιχώματα τοποθετούμε στη βάση ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα
Σκορπάμε στην επιφάνεια τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου και 22-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο στις αντιστάσεις

Διαφήμιση


 

Σημείωσεις

Η συγκεκριμένη σοκολατόπιτα βγαίνει πιο στεγνή αλλά η γεύση της σε συνδυασμό με τα καρύδια και τη σοκολάτα είναι απίθανη
Μπορεί αντί για καρύδια να βάλετε ότι ξηρό καρπό θέλετε
Κρατήστε και εδώ λίγο από τον αρχικό σιρόπι και ριξτε μόλις βγει ζέστη

Διαφήμιση

Διαφήμιση