Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Χειροποίητες Χωρίς λάδια, χωρίς συντηρητικά!!! Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά 😉

Υλικά 👇

2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κγλ ζάχαρη
2 κγλ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο
6+1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χλιαρό νερό με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά,
ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέστε το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

Ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια καθαρη πετσετα και αφήστε την να ξεκουραστει για 30-40 λεπτά σε μια ζεστή γωνία της κουζίνας.

Αφού φουσκώσει η ζύμη βγαλετεν σε αλευρομενο παγκο σας κόψτε την σε 10 μπαλάκια στο μεγεθος πορτοκαλιου (ή περισσότερα αν θέλετε μικρότερες πίτες).
Ανοίξτε κάθε μπαλάκι με το χέρι ή με πλάστη, σε κυκλικό σχήμα, σε μέγεθος που σας αρέσει.
Προσθέστε λίγο αλεύρι στο παγκο σας για να μην κολλάει.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ελάχιστο λάδι (1-2 κουταλιές) και απλώστε το ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε την πίτα στο τηγάνι τρυπηστε την μ ενα πηρουνικαι ψήστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Επαναλάβετε για όλες τις πίτες.