Υλικά:

Για το σιρόπι:
400ml νερό
1 ξύλο κανέλας
600 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Φλούδα από ένα λεμόνι

Για τη γέμιση:
400 γραμμάρια σουσάμι καρβουρισμένο
120 γραμμάρια καρβουδισμένο αμύγδαλο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πρέζα αλάτι
600 ml νερό χλιαρό
60ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα από το σιρόπι βάζουμε τα υλικά και το βράζουμε για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη έτσι ώστε να έχουμε μία μαλακιά ζύμη και τη βάζουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση , καρβουδίζοντας το σουσάμι με το αμύγδαλο, τα περνάμε από το multi τα τοποθετούμε σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά

Αφού έχει περάσει μία ώρα χωρίζουμε σε 10 ισα μέρη το ζυμάρι μας, ανοίγοντάς το είτε με τον πλάστη είτε με τα δάχτυλά μας βάζοντας το ηλιέλαιο και από το κέντρο βγαίνουμε προς τα έξω για να ανοίξει το φύλλο βάζουμε γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια του φυλλου ρολάρουμε.

Βάζουμε το ρολό, σε λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε επίσης όλα τα μπαστούνια και το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερα για 50 με 55 λεπτά με το που βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα να τραβήξει όλο το σιρόπι

Καλή σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.