Η σούπα βελουτέ είναι μια κλασική και παρηγορητική επιλογή για κάθε εποχή.
Ας δούμε πώς μπορείς να την παρασκευάσεις με τα υλικά που έχεις ήδη.

Υλικά:

Μπούτι κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Βούτυρο (για σοτάρισμα)
Νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Το κοτόπουλο το κόβουμε σε μερίδες.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Δείτε Επίσης: Σπιτική κρεατόσουπα

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πατάτα και το νερό που θα καλύψει όλα τα υλικά κατά περίπου 2-3 εκατοστά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά.

Πολτοποίηση:
Αφού μαγειρευτεί το φαγητό, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός ή ενός κανονικού μπλέντερ, πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία και κρεμώδη υφή.
Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα passoire για να σουρώσεις τη σούπα και να αφαιρέσεις τυχόν κομμάτια που δεν πολτοποιήθηκαν
καλά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκοτριμμένο πιπερι.

H συνταγή είναι του κου Apostol Buzopulos Buzi

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, βήμα-βήμα!
Επόμενο άρθροΤυραμισού σε ποτήρι: Γρήγορο και πολύ νόστιμο