Σπανακοτυροπιτάκια απλά και πολύ νόστιμα

Advertisement

Έχουν τρελάνει το Διαδίκτυο, προτείνω να τα δοκιμάσετε και αυτά γιατί είναι τα καλύτερα.
Είναι φτιαγμένα όσο το δυνατόν πιο απλά και πολύ νόστιμα. Αυτά τα ρολά είναι ωραία και μαλακά και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να τα φτιάξετε.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτα
2 αυγά (2 ασπράδια αυγών, και 2 κρόκοι για επικάλυψη)
1 φλιτζάνι γιαούρτι κεφίρ
1 φλιτζάνι γάλα γιαουρτιού
μισό φλιτζάνι λάδι γιαουρτιού
Σουσάμι για ψεκασμό

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο
250 γρ. σέσκουλα, πλυμένα
3 μέτρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 αυγά
400 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο (προαιρετικά)

Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα ρολά μόνο με τυρί μόνο αν δεν σας αρέσει το σπανάκι.

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε τα χορταρικά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια με αλάτι και τα στύβετε πάρα πολύ καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τα ρίχνετε σε λεκάνη.
Ανακατεύετε τη φέτα με το ανθότυρο. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα των τυριών. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και το δυόσμο, αν βάλετε. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών στη λεκάνη με τα χόρτα και ανακατεύετε.

Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το γιαουρτι, γάλα, λάδι,ασπράδια αυγών και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός .
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ραντίζουμε πολύ καλα το με το υγρό μείγμα και το απλώνω με ένα βουρτσάκι. Επαναλαμβάνω το ίδιο με άλλα δύο φύλλα

Advertisement


Απλώνω την γέμιση 5-6 εκ απο την άκρη του φύλλου και τυλίγω.


Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα φύλλα.
Βάζω τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα κόβω σε κομμάτια.

Χτυπάω τους κρόκους αυγού με λίγο από το μείγμα 3-4 κσ και αλείφω από πάνω τα πιττάκια και πασπαλίζω με σουσάμι


Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35΄, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement