Αυτή η σπανακοτυρόπιτα είναι μια παραλλαγή της κλασικής πίτας, με πλούσια γέμιση από σπανάκι, τυριά και μυρωδικά. Είναι ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα μπουφέ.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας, κομμένο σε λωρίδες
7 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 κουτάκι σόδα (330ml)
1 ποτήρι αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 ματσάκι άνηθος, μυρώνια και μάραθος
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
500 γρ. φέτα
400 γρ. γιαούρτι
300 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι ρίχνω το λάδι την σόδα το baking powder το πιπέρι μέχρι να γίνει ένας χυλός
Καθαρίζω και κόβω το σπανάκι μόνο τα τρυφερά φύλλα βγάζω τα χοντρά κοτσάνια, κόβω τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα ρίχνω στο χυλό μου μαζί με τις λωρίδες του φύλου κρούστας
Τέλος ρίχνω τη φέτα χονδροκομμένη και τη γραβιέρα ρίχνω το μειγμα σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας λίγο λάδι και μετά αποστολίζουν αρκετό σιμιγδάλι ψιλό και ψήνω στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα
Η συνταγή είναι της κας Σούλα Κόντου