Αυτή η συνταγή για σπανακοτυρόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες μου, γιατί το φύλλο γίνεται πολύ τραγανό και η γέμιση είναι πλούσια και αρωματική.

Υλικά

Για το φύλλο:
700 γρ. αλεύρι
1,5 κούπα του νες χλιαρό νερό
3/4 φλιτζανιού του καφέ αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
Ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
Σπανάκι, σωταρισμένο
Άνηθος, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
300-350 γρ Τυρί φέτα, τριμμένο
Γραβιέρα, τριμμένη
Μισό βούτυρο, μισό λαδάκι (για το άνοιγμα των φύλλων)

Εκτέλεση

Ζύμωσα το φύλλο και το άφησα μισή ώρα να καθίσει σκεπασμένο.
Εφτιαξα 12 μπαλάκια και τα άνοιξα σε μέγεθος μικρού πιάτου με ενδιάμεσα μισό βούτυρο,μισό λαδακι και
τα έστρωσα ανα τρία,δηλ. 6 πάνω,6 κάτω στο ταψί.
Στη μέση γέμιση με ξερό κ φρέσκο κρεμμύδι,σπανάκι σωταρισμένα άνηθο αλάτι πιπέρι κ αφού κρυώσουν έριξα τ’ αυγά τυράκι άσπρο κ γραβιέρα.
Έψησα 180 β για 1 ώρα και 10 ‘

Καλή απόλαυση!!

Η Συνταγή είναι της κας Meri Sara