Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι (Γκιοζλεμες)

Advertisement

Υλικά

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

▪️150γρ αλεύρι
▪️ Ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας)
▪️ Γιαούρτι 1 κουταλιά της σούπας
▪️ Αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
▪️ Σοδα 100ml
+ Αλεύρι όσο απαιτείται

▪️150 γραμμάρια κατεψυγμένου σπανάκι
▪️100 γραμμάρια τυρί φέτα
▪️ Σκόνη σκόρδου
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, σόδα, γιαούρτι, αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Μεταφέρετέ το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τελειώστε, ώστε να γίνει λεία, ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αφήστε να σταθεί ενώ προετοιμάζετε την γέμιση.
Βράζουμε το σπανάκι, στραγγίζουμε καλά, ψιλοκόβουμε και μετά ανακατεύουμε με το τυρί. Προσθέστε αλάτι, ανάλογα με την αλμυρότητα του τυριού, όποιος θέλει μπορεί να το καρυκεύσει με λίγη σκόνη κρεμμυδιού.

Advertisement

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τεντώστε μια πλάκα, ένα ορθογώνιο ή σε έναν κύκλο όσο το δυνατόν πιο λεπτή, όπως προτιμάτε.
Ρίξτε τη γέμιση στο μισό, μην την πηγαίνετε μέχρι τα άκρα, για να μην χυθεί, στη συνέχεια
διπλώστε την σε φάκελο και κλείστε καλά τις άκρες.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό της ζύμης και το άλλο μισό της γέμισης.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι Teflon σε μέτρια φωτιά, λαδωμένο με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, γυρίστε το αρκετές φορές και στις δύο πλευρές, φροντίζοντας να πάρει ωραίο καφέ χρώμα χωρίς να καει. Αφού αναποδογυρίσετε, μπορείτε να επικαλύψετε την κρούστα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Σερβίρετε ζεστή

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement