Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτα σε θερμοκρασία δωματίου
2 σακούλες φρέσκου σπανάκι πλένονται και στεγνώνουν
2 ματσάκια από φρέσκο άνηθο
2 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια
1 μάτσο φρέσκου μαϊντανού
όλα τα χόρτα ψιλοκομμένα


5 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια φέτα προβια
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι & φρέσκο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά της γέμισης με το σπανάκι μέχρις ότου πάρουν μία υφή υγρού μείγματος (Κρατήστε λίγο στην άκρη)


Λιπάνετε ένα ταψί οικογενειακού μεγέθους

 

Ανοίξτε 4 ξεχωριστά φύλλα βάλτε τα και πιέστε τα προς τα κάτω στο ταψί


Απλώστε μέσα το μίγμα σπανάκι ομοιόμορφα πάνω από το φύλο  και εναλλάξτε για κάθε στρώση με 2 φύλλα φυλλώματος βάλτε από μείγμα σπανάκι μέχρι να τελειώσει.


 Ρίξτε το χυμό που κρατήσατε στο τελευταίο στρώμα και ξανά 4 φύλλα για περιτύλιγμα των άκρων. Εάν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή γάλα για να υγράνετε από πάνω

 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια. Μπορείτε να την φάτε ζεστή ή κρύα
Εμείς την καταβροχθίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα!

SPANAKOPITA (Spinach Pie)

Ingredients

1 box Greek phyllo dough room temperature
2 bags of fresh spinach washed and dried
2 bunches of fresh dill
2 bunches of green onions
1 bunch of fresh parsley
all herbs chopped fine
5 eggs beaten
2 cups of crumbled feta (sheep) preferred
1/2 cup of milk
1/2 cup of olive oil
salt & pepper & fresh nutmeg to taste

Instructions

Mix altogether until moistened fully. Oil a family size pan Roll out 4 individual sheets of phyllo and tuck into bottom of pan Spread the spinach mixture evenly on top of phyllo and alternate each layer with 2 sheets of phyllo and then the spinach mixture until finished.

 

Save a little of the juice for the top layer with again 4 sheets of phyllo tucking in or folding up the edges.
If needed add a little extra olive oil or milk to moisten the top

Bake at 400F 50-60 min until golden brown
Cool a bit before cutting pieces
You can eat it warm or cold, ENJOY❤️

we devour as early as possible!😂

Προηγούμενο άρθροΓκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!
Επόμενο άρθροXοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στην Κατσαρόλα