Υλικά:
Για το σπανακόρυζο.
1 κιλό σπανάκι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσο,άνιθο λίγο
3/4 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι,πιπέρι
Για την χοιρινή τηγανιά.
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κύμινο,λίγο μουστάρδα,
λίγη καυτερή πιπεριά,λεμόνι.
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα υλικά.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι
και το πράσο.
Για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του. Όταν δούμε ό,τι το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά όλο.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό.
Το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να κάτσει,και είναι έτοιμο το σπανακόρυζο.
Δείτε επίσης: Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι
Για την χοιρινή τηγανιά.
Κόβω το κρέας σε μικρά κομμάτια σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο το σοτάρω καλά ρίχνω
αλάτι,πιπέρι,κύμινο, μουστάρδα, και την καυτερή πιπεριά και σβήνω με ένα ποτήρι κρασί λευκό.
Προσθέτω ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνω να βράσρι και να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Τέλος ρίχνω λεμόνι και ρίγανη!!!
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης