Τούρτα σοκολατίνα

Υλικά:

Για το παντεσπάνι.
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ.αλευρι γ.οχ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ.μπέικιν.
3 κ.γ.κακάο
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.Ψήνω σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα ) και κόβω σε τρεις δίσκους!

Σιρόπι:
1,5 φλ.ζάχαρη
1,5 φλ.νερό
2 κ.σ κακάο
1κ.γ νες καφέ
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα:
1 φυτική σαντιγί μικρή πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα 125 γρ.λιωμμένη σε μπεν μαρή!
Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική κρέμα να γίνει παχύρεστη προσθέτω το ζαχαρούχο και την λιωμμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για τη γκαναζ:
200 γρ.κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ.κρέμα γάλακτος
1κ.γ βούτυρο

Συναρμολόγηση:

Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα ξαναβάζω παντεσπάνι σιροπιάζω ξανά κρέμα.Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω κρέμα
( Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά)και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζω την γκαναζ:
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Στόλισα με σοκολατάκια που έφτιαξα λιώνοντας κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο και έβαλα σε θήκες σιλικόνης!!
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολη και Γρήγορη Πίτα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤο Κέικ των Μάγων (Kuglof)…δείτε το θρύλο που υπάρχει γι αυτο κέικ