To σπετσοφάι συνδυάζει απλά υλικά με έντονη γεύση, δημιουργώντας ένα υπέροχο πιατο.
Αυτή η συνταγη, ψημένη σε πήλινο σκεύος και τυλιγμένο σε λαδόκολλα, ενισχύει τις γεύσεις.
Το κλειδί είναι η χρήση φρέσκων υλικών και η αρμονία των γλυκών και αλμυρών νοτών,
που δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο γευση και απλότητα.
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στο πήλινο σκεύος ή πάνω στη λαδόκολλα, βάζουμε ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι μία χοντροκομμένη
κόκκινη πιπεριά μία χοντροκομμένη πράσινη πιπεριά και το λουκάνικο μας χονδροκομμένο ρίχνουμε ελαιόλαδο
δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο μπούκοβο γλυκό
Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
Στο τέλος, σκεπάζουμε το μείγμα με κομματάκια κεφαλογραβιέρας.
Αν χρησιμοποιούμε λαδόκολλα, κλείνουμε το πουγκάκι σφιχτά.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να λιώσει η τυροκαλύπτρα.
Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
H Συνταγή είναι της κας Σμαράγδα Ασβεστοπούλου