Η συνταγή αυτή για σπιτικά τρουφάκια είναι μια κλασική βάση που μπορείς να εμπλουτίσεις με διάφορα υλικά και αρώματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Υλικά:

1/2 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ – ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
1 ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βούτυρο
Τρούφα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει (περίπου 10 λεπτά). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου θρυμματισμένα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
Πλάθουμε μικρά, στρογγυλά τρουφάκια και τα περνάμε στην τρούφα.

Η Συνταγή είναι της κας Sylvia Orfanou