Υλικά

3/4 ποτήρι νερού Γάλα
3/4 ποτήρι νερού λάδι
3 κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι (αλλα το υπολογίζουμε με την ζύμη)

Για το άνοιγμα του φύλλο
Αλεύρι 

Για τη γέμιση: (Η γέμιση μπορεί να είναι και δική σας εμπνευση)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
1/2 φλ. τσαγιού μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 αυγό χτυπημένο
6-7 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
6-7 ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για επαλειψη
1 αυγό
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το γιαούρτι, το αυγό και χτυπάμε με το χέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε να πάρει μία υφή ζύμης
και ξεκινάμε να ζυμώνουμε και με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χερια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε το ξερό και χλωρά κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοπας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη κρυώσουν.
Καθαρίζετε, πλένετε, ψιλοκόβετε το σπανάκι, το βάζετε σε σουρωτήρι, το
πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 20 λ. Στη συνέχεια το στύβετε με τα
χέρια σας για να φύγουν τα υγρά του και το βάζετε στο μπολ με τα σοταρισμένα
κρεμμύδια. Προσθέτετε στο μπολ τα 2 ειδών τυριά, το αυγό, τον άνηθο το
μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Μοιράζουμε την ζύμη σε 12 μέρη και φτιάχνουμε 12 μπαλες ζύμης


Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 12 μεγάλα φύλλα.


Αλειφουμε το φύλλο με λαδι το διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε κατα μήκος την
γέμιση.


Κάνουμε το φύλλο ρολό και στρίβουμε σαλιγκάρι
Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση και τα φύλλα.

Αναμιγνύουμε και χτυπάμε τα υλικά επάλειψης και αλείφουμε τις σπανακοτυρόπιτες και πασπαλίζουμε σουσάμι

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 40-45 λεπτά, αλλά να είστε προσεκτικοί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκών των Μαμάδων (κρέμα-μπισκότα-φρούτα)
Επόμενο άρθροΠίτα λαχανικών χωρίς φύλλα