Σπιτική κρέμα “Βανίλια”
Απαραίτητα Υλικά:
2 αυγα
½ Κουπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500 ml φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 ζελατίνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1) Βάλτε το γάλα στη φωτιά.
2) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια.
3) Όταν το γάλα είναι ζεστό, τραβήξτε το στην άκρη και ρίξτε το μείγμα σε μία λεπτή ροή μέσα.
4) Επιστρέφουμε την κρέμα στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σημείωση!
Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη, θα πρέπει να διαλυθεί σε 50 ml νερού για να φουσκώσει, στη συνέχεια βάλτε για λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρι για να λιώσει και προσθέστε στην παχιά ελαφρώς κρύα κρέμα.