Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Και τι πάει καλύτερα με τη ζέστη από ένα δροσερό παγωτό; Επειδή κι εγώ θέλω να ξέρω τι τρώω, και οι τιμές έχουν πάει στα ύψη, φτιάχνω συχνά το δικό μου σπιτικό παγωτό. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο παγωτό κρέμα, και αν θέλουμε, θα προσθέσουμε και φρούτα του δάσους ή φράουλες.

Σπιτικό Παγωτό Κρέμα με Φρούτα του Δάσους (ή Φράουλα)

Ένα μπολ με σπιτικό παγωτό κρέμα με φρούτα του δάσους

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό παγωτό κρέμα με φρούτα του δάσους (ή φράουλα)! Μια εύκολη και δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι, με επιλογές για χαμηλά λιπαρά ή χωρίς ζάχαρη.

Ingredients

  • 750 ml γάλα (πλήρες ή 1,5% λιπαρά, ό,τι προτιμάτε)
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (ή μισό φλιτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή, αν θέλετε χωρίς ζάχαρη)
  • 2 βανιλίνες
  • 4 φλιτζάνια φρούτα του δάσους (ή φράουλες, καθαρισμένα και κομμένα)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (ή ένα φλιτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή, για τα φρούτα)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

Προετοιμασία κρέμας
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, σπάζετε τα αυγά ολόκληρα και τα χτυπάτε με σύρμα με τη ζάχαρη, ώσπου να ενωθούν καλα΄(να μην αφρίσουν πολύ).
Στο μεταξύ έχετε βάλει το γάλα στη φωτιά να κάψει(όχι να βράσει)και το προσθέτετε βαθμιαία στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Βάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα και σε πολύ σιγανή φωτιά ,ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα να δέσει η κρέμα.
Δε θέλουμε να βράσει γιατί θα κόψουν τα αυγά. Μόλις δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Θα διαπιστώσουμε ότι όσο κρυώνει δένει περισσότερο.

για το παγωτό
Σε αυτό το στάδιο εάν θέλουμε μόνο παγωτό κρέμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε σε δοχείο το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη καλυμμένο με μεμβράνη και το βγάζουμε ανα δύο ώρες και το ανακατεύουμε ώστε να μη σχηματισθούν κρύσταλλοι( περίπου δύο με τρείς φορές).
Αν θέλουμε με φρούτα καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες ή τα φρούτα του δάσους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε είτε με το χέρι είτε με το ραβδομπλένταιρ.



Προσθέτουμε τη ζάχαρη( ή στέβια),ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιχθούν καλά η κρέμα και τα φρούτα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω με την κρέμα.

Notes

Tips από εμένα:

  • Για πιο πλούσια κρέμα: Μπορείτε να προσθέσετε 100-150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) στην κρέμα αφού κρυώσει, πριν το βάλετε στην κατάψυξη, για πιο βελούδινη υφή.
  • Γεύσεις: Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στην κρέμα για έξτρα άρωμα.
  • Αποθήκευση: Φυλάξτε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για να διατηρηθεί φρέσκο και χωρίς κρυστάλλους.

Πώς σας φάνηκε η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια !

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

Η Συνταγή είναι του κου Γιάννης Αραμπατζής