Υλικά:
1 σαντιγί τύπου μορφάτ (π.χ., Γιώτης) παγωμένη
1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 μεγάλο εβαπορέ γάλα (ελαφρύ) παγωμένο
1 σφηνάκι λικέρ καφέ (ή βότκα, ή 1 κ.σ. μέλι για παιδιά)
2 κουταλιές της σούπας νες καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
6 μπισκότα της αρεσκείας σας
1/2 φλιτζάνι φουντούκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε με μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πήξουν ελαφρώς.
Ρίξτε το λικέρ καφέ (ή το αλκοολούχο ποτό ή το μέλι), τη νες καφέ και το κακάο. Χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Στο multi, χτυπήστε τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα.
Ενσωματώστε τη μισή ποσότητα του μείγματος μπισκότων-φουντουκιών στο μείγμα του παγωτού ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
Πασπαλίστε την επιφάνεια του παγωτού με την υπόλοιπη μισή ποσότητα του μείγματος μπισκότων-φουντουκιών.
Σκεπάστε το δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά.
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou