Αυτό το σπιτικό παγωτό είναι η απόλυτη απόλαυση για την Κυριακή του Πάσχα! Είναι αφράτο, δεν κρυσταλλώνει και μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως. Φτιάχνεται με δύο μόνο υλικά και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι γεύση επιθυμείτε.
Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα (κρύο ή καραμελωμένο)
2 βανίλιες
Φρέσκες φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Φλύδες σοκολάτας
Μπισκότα σοκολάτας, σπασμένα
2-3 κουταλιές λιωμένη μερέντα
Εκτέλεση
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος τόσο όσο πριν γίνει σαντιγι (σε ελαφριά σαντιγί).
Ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα (κρύο περίπου 1 ωρα στο ψυγείο) και τις βανίλιες.
Χτυπάω για 2 λεπτά.
Στο μπολ, προσθέτω τις φράουλες και τις φλυδες σοκολάτας (τις έκανα μ ένα Piler).
Ανακατεύω πολύ καλά και το βάζουμε σ ένα μεγαλο μπολ
Το βάζω καταψυξη
Επαναλαμβάνω την ιδια διαδικάσια με την υπολοιπη κρέμα γάλακτος (1 λιτρο το κουτι)
Προσθέτω τα μπισκότα σοκολάτας και τη μερέντα.
Ανακατεύω καλά.
Βάζω και το δευτερο μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρω κατευθείαν.
Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση θέλετε.
Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε σοκολάτα κουβερτούρα.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς.
Σερβίρετε το παγωτό με σιρόπι ή σαντιγί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!