Το μοσχαράκι στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Το κρέας μαγειρεύεται αργά με κρεμμύδια, ντομάτα και μπαχαρικά, δημιουργώντας μια πλούσια και αρωματική σάλτσα.

Υλικά

800 γρ. ποντίκι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
Κόκκοι πιπεριού
3 δαφνόφυλλα
Νερό
2 κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο και 1 σε ροδέλες)
3-4 σκελίδες σκόρδο
7-8 μπαχάρια
5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
Κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 ξυλάκι κανέλας
1.200 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, ζεματισμένα και καθαρισμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμός από το κρέας

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε μερίδες και το σοτάρω καλά σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και αρκετούς κόκκους πιπέρι.
Σκεπάζω με νερό, ρίχνω τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου μιάμιση ώρα.
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια(1 ψιλοκομμένο και 1 σε ροδέλες), σκόρδο,7-8 μπαχάρια και 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο.
Σβήνω με κόκκινο κρασί, προσθέτω τον πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ και ένα ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτω κρεμμυδάκια για στιφάδο που είχα ήδη ζεματίσει και καθαρίσει.
Αλάτι πιπέρι και συμπληρώνω ζωμό από το κρέας μέχρι να σκεπαστούν καλά.
Βράζω 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα, προσθέτω το κρέας, λίγο ακόμη ζωμό αν χρειαστεί, σκεπάζω και σιγοβράζω περίπου μισή ώρα… Λουκούμι έγινε φίλοι μου..

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου