Στριφτές πίτες στο τηγάνι.

Συστατικό ζύμης:

300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 γρ μαγιά ξερή
530 γρ αλεύρι
100 ml λάδι για να λαδώσετε τις πιτες

Υλικά Γέμισης:
800 gr φρέσκο ​​τυρί ανθότυρο
2 αυγα
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Σ ένα μπολάκι ρίχνουμε το νερό, αλάτι , μαγιά και ανακατευουμε.
Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλέυρι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και μη κολλώδης ζύμη
Την τυλίγουμε σε μία μεβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί
Μετά την κουβουμε σε 8 ισα κομμάτια και φτιαχνουμε μπαλκαια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοιγουμε πιτες στο μέγεθος ένός πιάτου και τις βάζουμε όλες στίβα σε ένα πιατο αφου πρωτα τις αλλειφουμε καλα με λαδι και τις αφήνουμε για 20 λεπτά

Χτυπάμε τ αυγά με το τυρί σε ένα μπολ.

Πέρνουμε μια μια τις πιτες τις ανοιγουμε τραβηχτες με το χερι εως ουτου γινουν διαφανες. Απλωνουμε γεμιση στην μια πλευρα και τυλίγουμε σε ρολό και μετα τις τυλίγουμε σαν σαλιγκαρι.
Με ελαχιστο λάδι τις βάζουμε αν 2 στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε μεχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα απο καθε πλευρα

Καλή Απόλαυση