Συστατικά
Γέμιση
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνί
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¾ κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
Για την πίτα
1 πακέτο φύλλο ζύμης για πίτα
50 γραμμάρια – λιωμένο φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο + 1 κουταλιά νερό
Απλό γιαούρτι για να σερβίρετε
Οδηγίες
Γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καφετί το κρέας. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα και ανακατέψτε καλά.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αδειάστε και πετάψτε την περίσσεια
υγρού και αφήστε την στην άκρη.
Για την Πίτα
Στρώστε ένα ταψί με το χαρτί ψησίματος.
Σε μια καθαρή και στεγνή επιφάνεια, απλώστε τρία φύλλα από τη ζύμη, με ελαφρά επικάλυψη, για να δημιουργήσετε ένα μακρύ ορθογώνιο. Επαναλάβετε ακόμη μία φορά,
απευθείας πάνω από το πρώτο στρώμα. Ολοκληρώστε αυτή τη διαδικασία για τελευταία φορά για να δημιουργήσετε ένα τρίτο και τελικό επίπεδο.
Βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε το μείγμα κρέατος σε μακρά γραμμή κατά μήκος μιας μακράς άκρης της ζύμης και αρχίστε να το κυλάτε, σφιχτά αλλά απαλά.
Το φύλλο μπορεί να σπάσει, αλλά συνεχίστε. Συνεχίστε να τυλίγεται το φύλλο τσι ώστε να σχηματίσει ένα πολύ μεγάλο “φίδι”.
Αρχίστε να κουλουριάζετε το φυλλο σε ένα σχήμα σπειροειδούς δίσκου.
Τοποθετήστε το σπειροειδές σχήμα πάνω στο ταψί
Βουρτσίστε με το αυγό που έχετε διαλύσει στο νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ° C για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι στο πλάι.
ΠΗΓΗ: euphoricnews24.com