Μοσχάρι Κοκκινιστό με πουρε
Υλικά:
1kg μοσχάρι χωρίς κόκαλο, σε μπουκιές
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2-3 σπόρια κάρδαμο, ελαφρά πιεσμένα για να ανοίξουν λίγο
1 φύλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μεγάλο καρότο σε χοντρές φέτες
4 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας ελαφρά σε όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, το κάρδαμο, τη ζάχαρη, το καρότο, το σέλινο, και την τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό πάνω σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
Σερβίρετε το μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας ή με βρασμένο ρύζι.
Καλή Όρεξη!