Ταλιατέλες με μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα

120 γραμμάρια Ταλιατέλες
200 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι
200 ml ζωμό λαχανικών
100 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

Για να ετοιμάσετε αυτό το πιατο, πάρτε τα μανιτάρια, καθαρίστε τα με ένα ελαφρώς υγρό πανί και κόψτε τα σε φέτες.
Παίρνουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδι και το ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών όσο χρειάζεται μέχρι να ψηθούν καλά τα μανιτάρια.

Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε τα πάντα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στο μεταξύ, μαγειρέψτε τις ταλιατέλες al dente και, όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίστε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, προσέχοντας να προσθέσετε λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Βράζουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα για λίγα λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σερβίρετε τις ταλιατέλες με ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα μαύρου πιπεριού.

Καλη Απόλαυση