Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ταραμά λευκό
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ηλιέλαιο
3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
Χυμός από 2 λεμόνια (+ επιπλέον για το σερβίρισμα, αν θέλετε)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το ψωμί και τον χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, για να ενισχύσουμε την γεύση.
Μεταφέρουμε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ και την σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και ψωμί.

Συμβουλές

Αν η ταραμοσαλάτα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό ή χυμό λεμονιού για να την αραιώσετε.
Μπορείτε να διακοσμήσετε την ταραμοσαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός, οπότε δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι.

Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi