Ταρτάκια με αέρινη κρέμα, που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα και απλά και απλά να τα σερβίρετε με τσάι καφέ για πρωινό ή να τα βάλετε σε γιορτινό τραπέζι, διακοσμώντας τα με τρόπο της αρεσκείας σας.

✅Υλικά:

αυγά, 2 τεμ.
ζάχαρη, 100 γρ.
φυτικό λάδι, 100 g
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι 280 γρ.
μπέικιν πάουντερ, 10 γρ.

✅Για κρέμα:

γάλα, 300 ml
αυγό, 1 τεμ.
ζάχαρη, 50 γρ.
κορν φλάουρ 1 κ.γ.

✅Τρόπος παρασκευής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, χτυπάμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί με σύρμα ή μίξερ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί η κρέμα.
Αφήστε να κρυώσει και, αν θέλετε, χτυπήστε ξανά μέχρι να αφρατέψουν.

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε σε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Το βάζουμε σε σακούλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι. Στρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης(κραταμε λιγη) και την ανοίγουμε σε μια στρώση πάχους έως 3 mm, κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι. Η υπόλοιπη ζύμη είναι ακόμα στην κατάψυξη.
Τα μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτι, στύβουμε την κρέμα από το σακουλάκι και τρίβουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης από πάνω σε χοντρό τρίφτη Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, αλλά προσέχουμε τον φούρνο μας.

Πασπαλίζουμε τα κρύα ταρτάκια με ζάχαρη άχνη ή πασπαλίζουμε τα ζεστά με τριμμένη σοκολάτα.
Θα έχετε ένα γρήγορο επιδόρπιο για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

Προηγούμενο άρθροΑρώνια ,τι είναι πως την φτιάχνουμε τι θεραπεύει και που την βρίσκουμε
Επόμενο άρθροΜαρινάδες για Ψήσιμο Κρέατος στο Φούρνο