Φρεσκοψημμένα ντόνατς με μαρμελάδα ή κρέμα … γλυκά δάγκωμα που καμία γενιά δεν μπορεί να αντισταθεί.
Αυτή η συνταγή με παίρνει πίσω στην παιδική ηλικία, στη μυρωδιά των ντόνατς που ετοίμασαν τα χέρια της γιαγιάς μου.
Συστατικά:
2 αυγά
1 μαγιά 40g
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κιλό αλεύρι
300-350 ml νερού
1/2 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 ml λάδι
Κρέμα ή μαρμελάδα, προαιρετική
Παρασκευή:
Λιώστε την μαγιά σε ζεστό νερό με λίγο ζάχαρη και αλεύρι και περιμένετε να ενεργοποιηθεί, προσθέστε γιαούρτι, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι και σταδιακά προσθέστε αυγά. Ζυμώνουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε σε κύκλους στο επιθυμητό μέγεθος. Αφήστε τους κύκλους να παραμείνουν περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια τηγανίστε σε καυτό λάδι.
Πασπαλίστε τα ντόνατς με ζάχαρη σε σκόνη ή γεμίστε με μία σύριγγα με κρέμα ή μαρμελάδα ή όπως θέλετε.
Απολαμβάνω!