Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
4 κουταλάκια του γλυκού πολτός σκόρδου με κρεμμύδι
4 αυγά
200 γρ. τριμμένο ψωμί
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένο κασέρι
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού
1 βάζο μουσταρδόμελο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά.
Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, τον πολτό σκόρδου με κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο κασέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδ στο μειγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο.
Ραντίζουμε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 230°C για 7-8 λεπτά.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις ψητές ντομάτες και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη. Συνοδεύουμε με μουσταρδόμελο.
Συμβουλές:
Tο τριμμένο ψωμί κάνει τα μπιφτέκια πιο αφράτα
Aλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τα χέρια σας για να πλάσετε πιο εύκολα
Rα μπιφτέκια μπορείτε να τα διατηρήσετε πλασμένα στην κατάψυξη για ένα με δύο μήνες
Καλή σας όρεξη!