Δείτε Επίσης: Υπέροχα και εύκολα ρολάκια πίτσας | Ρολάκια Κολοκυθιού γεμιστά με κιμά και τυρί
Ρολάκια Μελιτζάνας
Συστατικά:
1 μελιτζάνα
450 γρ φρέσκο ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο, τριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
1 αυγό
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, για την γεύση
μαύρο πιπέρι, για την γεύση
500γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. ελαιόλαδο
Κάνει 12 ρολάκια.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC.
Ξεκινήστε καλύπτοντας ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Κόψτε τα άκρα της μελιτζάνας. Κρατώντας τη μελιτζάνα κάθετα, κόψτε λεπτές φέτες κατά μήκος. Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για περίπου 4 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσουν πριν τις τυλίξτε.
Για να κάνετε την γέμιση, σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο, το τυρί πεκορίνο, το 1/2 της μοτσαρέλας, το μαϊντανό, το αυγό, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι.
Στη συνέχεια, απλώστε μια κουτάλα σάλτσας ομοιόμορφα στο κάτω μέρος ενός ταψιού.
Μόλις κρυώσει η μελιτζάνα, τοποθετήστε μια κουταλιά γεμίζοντας το τυρί στο στενότερο άκρο των φετών μελιτζάνας και στη συνέχεια τυλίξτε τη μελιτζάνα. Τοποθετήστε το
ρολό μελιτζάνας με το άκρο που κλείνει στο κάτω μέρος του τηγανιού, ώστε να μην ξετυλίγεται κατά το ψήσιμο.
Συνεχίστε αυτά τα βήματα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Καλύψτε το πάνω μέρος της μελιτζάνας με σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30
λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα
από πάνω και τοποθετήστε το πίσω στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά για να αφήσει το
τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Απολαύστε και καλη σας όρεξη!