(για 16-17 κομμάτια)
Υλικά
1 κουπα γιαούρτι
2 κουπες αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουπα θρυμματισμένο τυρί φέτα
βούτυρο
για πασπάλισμα σουσαμιού – προαιρετικά
1 κουπα = 200 ml
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με σόδα. Σε κατάλληλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα ασπράδια και το ξύδι, το τυρί και το βρασμένο γάλα. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Καλύψτε ένα κατάλληλο ταψί με λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση, γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
Στη μέση κάθε μπάλας βάζετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και πιέζετε ελαφρά σαν πηγάδι.
Χτυπάμε τον κρόκο με λίγες σταγόνες λάδι. Απλώνουμε το μείγμα που προκύπτει σε κάθε μπάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δροσίστε τα τυριά και σερβίρετε – με γιαούρτι ή κεφίρ – εσείς αποφασίζετε.
Καλή Απόλαυση!