Αυτές τις νόστιμες παναρισμένες πιπεριές τις λέω τεμπελικες γιατί χρησιμοποιώ έτοιμες, ψημένες και ξεφλουδισμένες κατευθείαν από κονσέρβα.
Είναι ιδανικά για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να βάλουμε γρήγορα κάτι στο τραπέζι και δεν έχουμε όρεξη να ξεκινήσουμε μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες γαστρονομικές περιπέτειες.
Υλικά
πιπεριές κόκκινες ή φλωρίνης – 400 γρ ψητές, ξεφλουδισμένες σε κονσέρβα
αλάτι – 2 – 3 πρέζες
αυγά – 2 τεμ.
αλεύρι – για κύλιση
λάδι – για τηγάνισμα
Μαγειρεύουμε
Το πρώτο βήμα σε αυτή την εύκολη συνταγή για τηγανητές πιπεριές είναι να τις στεγνώσουμε όταν τις
αφαιρέσουμε από τα υγρά στο βάζο.
Τις τακτοποιώ σε δύο-τρεις στρώσεις χαρτί κουζίνας και από πάνω βάζω άλλη μια στρώση κολλώντας πάνω του.
Είναι επίσης σημαντικό το χαρτί να είναι καλής ποιότητας και να μην αφήνει χνούδι.
Το αφήνω έτσι ενώ ανακατεύω τα αυγά με λίγο αλάτι, και σε χωριστό πιάτο ρίχνω το αλεύρι, επίσης ελαφρώς
αλατισμένο.
Ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αν οι πιπεριές είναι μεγάλες, τις κοβω στην μέση νομίζω ότι φαίνονται καλύτερα όταν είναι μικρότερες.
Τυλίγω σε αλεύρι, μετά αυγό, περισσότερο αλεύρι και περισσότερο αυγό.
Τηγανίζω στο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και αφαιρώ σε άλλες στρώσεις χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λαδι.
Σερβίρω αυτές τις τεμπελικες παναρισμένες πιπεριές με σάλτσα ντομάτας και τυρί.
Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!