Συστατικά
1/2 αγγούρι καθαρισμένο
2 φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο νωπό ή κατεψυγμένο
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Πώς να κάνετε το τζατζίκι:
Το Αγγούρι πρέπει να το καθαρίσετε, να το ψιλοκόψτε και να στραγγιστεί από τους χυμούς του. Τον έστυψα πολύ δυνατά. Η απαλλαγή από την περίσσεια υγρών είναι σημαντική, ώστε το τζατζίκι να μην είναι υδαρής την επόμενη μέρα.
Ανακατέψτε το τεμαχισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι με 2 φλιτζάνια γιαούρτι, 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και προσθέστε περισσότερο αλάτι στη γεύση, εάν χρειαστεί. Είναι καλύτερο να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν από το σερβίρισμα για να αφήσετε τις γεύσεις να μπερδευτούν. Είναι ακόμη καλύτερα όταν ψύχεται όλη τη νύχτα!