Κανείς δεν μάντεψε τι ήταν, αλλά όλοι τα ετρωγαν ασταμάτητα!
Τραγανό, αρωματικό λάχανο – δοκιμάστε το μια φορά και θα θέλετε κι άλλο!😋

✅Υλικά:

1 κεφάλι λάχανο
100 ml ανθρακούχο νερό
3-4 κ.σ. αλεύρι
3-4 αυγά
1 κ.σ. στραγγιστο γιαούρτι ή κεφιρ (τις κανει πιο τραγανες)
αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά

✅Μαγειρεύουμε:

Το λάχανο πρέπει να βράσει ελαφρά για να μαλακώσει. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται λεύκανση.
Μπορείτε να βυθίσετε ολόκληρο το κεφάλι του λάχανου σε βραστό νερό και να χωρίσετε σταδιακά τα φύλλα μέχρι να αποσυναρμολογήσετε εντελώς το λαχανο. Ή μπορείτε να χωρίσετε αμέσως όλα τα φύλλα και να τα ρίξετε σε βραστό νερό. Μετά από και τους δύο χειρισμούς, τα φύλλα πρέπει να κρυώσουν και να κοπούν σε μεγάλα τετράγωνα.
Τοποθετήστε σε στοίβες των 2-3 τεμαχίων μαζί.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθρακούχο νερό, το αλεύρι, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
Αν δεν έχουμε ανθρακούχο νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό νερό (αθρακουχο νερο για πιο τραγανό αποτέλεσμα)

Βουτάμε τις στοίβες των φύλλων σε κουρκούτι, τις τοποθετούμε σε τηγάνι ζεσταμένο με λάδι και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Όταν το αναποδογυρίσετε, μπορείτε να το καλύψετε με ένα καπάκι για ένα λεπτό. Μην το παραψήσετε.
Τοποθετούμε τις έτοιμες “τηγανίτες” σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε αμέσως για να μην κρυώσουν γρήγορα.
Οι τηγανίτες είναι πιο νόστιμες ζεστές.
Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα.

Απολαύστε το γεύμα σας!❤️