Τηγανίτες με τυρί και σκόρδο

Υλικά 

2 – 3 σκελίδες σκόρδου, ψητές και πουρέ.
250g (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g για κάθε φλιτζάνι).
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά.
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο.
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα.
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο.
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο.
Γέμιση: 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (χρησιμοποιώ Gouda & Emmenthal) + 1/2 φλιτζάνι σαλάμι ή μπέικον, ζαμπόν κ.λπ.

Εκτέλεση

Λιώνουμε με το πιρούνι τα ψημένα σκόρδα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι την μαγιά και την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το
γάλα, ένα χτυπημένο αυγό, αλάτι, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι
να γίνει ένα μίγμα με υφή ζύμης. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το αλλαντικό που θέλετε ψιλοκομμένο,
φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύτε.

Ζεσταίνετε 1-2 κσ λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξτε μέσα την ζούμε μέ ένα κουτάλι.


Από πάνω από κάθε ζύμη 1 κσ γέμιση και από πάνω από την γέμιση άλλη μια κουταλιά ζύμης.


 Σκεπαστε το τηγάνι να τηγανιστούν και γυρίστε τις τηγανίτες και από τη άλλη πλευρά.


Βγάλτε σε μια χαρτοπετσέτα και φάτε τα ζεστά

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤιγανάρια με ζάχαρη ή μέλι….Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή!
Επόμενο άρθροΦοβερό Κέικ μπισκότου με σοκολάτα…δοκιμάστε το σήμερα