Συστατικά
Πατάτες 900g, καθαρισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 αυγα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι 
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Στραγγιστό γιαουρτι, για το σερβίρισμα
Πράσο, για το σερβίσρισμα

Οδηγίες
Τρίβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι είτε με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη ή ένα μπλέντερ. Εάν το κάνετε με το χέρι, τριψτε λίγες πατάτες, στη συνέχεια μισό κρεμμύδι, και στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία. Πρέπει να γίνει έτσι ώστε να αποφευχθεί το μαύρισμα των πατατών.
Στραγγίστε το μείγμα πατάτας και κρεμμυδιού, πεταξτε το νερό, αλλά κρατήστε το άμυλο που θα πάρετε.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι (προσθέσαμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι) και το σκόρδο.
Συνδυάστε το μείγμα πατάτας και κρεμμυδιού, το άμυλο και το μείγμα των αυγών. Προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστενετε το ελαιόλαδο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Ρίξτε τις κουταλιές του μείγματος πατάτας και απλώστε σε έναν κύκλο. Το λάδι πρέπει να καλύπτει περίπου το ήμισυ του μείγματος πατάτας. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Καθαρίστε τις τηγανίτες με χαρτοπετσέτες.
Σερβίρετε με γιαούρτι και πράσο στην κορυφή.

Καλή Όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓαλλικές Κρέπες…με ρώσικη συνταγή
Επόμενο άρθροΣυνταγή Σάμαλι (Εξαιρετικά σιροπιαστό κέικ με μαστίχα)