Τηγανητή μελιτζάνα με ρύζι και ντομάτες

Χοιρινό με μελιτζάνες στην γάστρα

Τηγανητή μελιτζάνα με ρύζι και ντομάτες είναι ενα πιάτο με υλικά που το πάντρεμά τους δίνει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

2 μελιτζάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά ξερά
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες κομμένες στη μέση με αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές,
γυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε περισσότερο λάδι καθώς τηγανίζετε τις μελιτζάνες καθώς τείνουν να απορροφούν το λάδι.
Αφαιρούμε τη μελιτζάνα και τη μεταφέρουμε σε ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Πασπαλίστε λίγο περισσότερο αλάτι πάνω από τις μελιτζάνες.
Στο ίδιο τηγάνι ροδίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μόνο για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέστε το ρύζι, τον μαϊντανό, τον πελτέ ντομάτας, τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ανακατεύοντας συχνά.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Με ένα πιρούνι πιέζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Απλώστε το μείγμα ρυζιού και κρεμμυδιού πάνω από τα κομμάτια της μελιτζάνας.
Περιχύνουμε κάθε μελιτζάνα με ντομάτες σε φέτες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το λάδι από το ταψί τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με μελιτζάνες στη γάστρα

Μια πιρουνιά με λίγη μελιτζάνα, ένα κομματάκι κρέας, φέτα και τηγανητή πατάτα που έχει ποτιστεί στη μελωμένη σάλτσα!

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό χοιρινό από μπροστινό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια μεριδιάρικα (120 γρ. περίπου)
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 ποτηράκι του κρασιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους ή ακανόνιστα τρίγωνα. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα.
Σωτάρουμε το χοιρινό και το τοποθετούμε στη γάστρα. Στο ίδιο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και τα προσθέτουμε στη γάστρα.
Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο στους 180οC και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε στη γάστρα τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμη με το καπάκι κλειστό. Το σερβίρουμε στην πιατέλα με πατάτες τηγανητές και φέτα.

Κάντε Like: Sotiria Ria🍝ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 

Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ μπιφτεκιού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο…με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο