Διαφήμιση

Συστατικά

1 κιλ. Κοτόπουλο
1 τμχ. Κρεμμύδι
1 σκ. Σκόρδο
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
30 γρ. Λευκό κρασί
250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. Μουστάρδα
200 γρ. Νερό
5 φυλ. Βασιλικός
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/4 ματσ. Μαϊντανός

Εκτέλεση                                                    Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ξύνουμε καλά τον πάτο του τηγανιού με ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και μετά βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, καρυκεύουμε και κλείνουμε με καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα προσθέτοντας αναλόγως λίγο νεράκι.

Για το ρύζι
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 1 κούπα ρύζι και 3 κούπες νερό. Βάζουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε το μάτι και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά. Είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και το ρύζι. Ή συνοδεύουμε με πουρέ ή ακόμα καλύτερα με τηγανητές πατάτες.
Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το ρύζι τα φακελάκια του Μπαρμπαστάθη κάνουν εκπληκτική δουλειά σε 10 λεπτά έτοιμα!
Καλή σας απόλαυση!!!!

της Κας Eleni Kappou 

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση