Συστατικά
Για το γλάσσο βαλσάμικο
1 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για τα κολοκυθάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, περισσότερο εάν χρειαστεί
3 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
Αλάτι
πιπέρι
1/2 έως 3/4 κουταλιού της γλυκιάς πάπρικας
Μαύρο σουσάμι ή φρυγανισμένο σουσάμι, προαιρετικά
Μια χολυφτα αποξηραμένες νιφάδες μέντας ή μαϊντανού
ΟΔΗΓΙΕΣ
Γλάσσο βαλσαμικό
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε το βαλσαμικό ξύδι και την καστανή ζάχαρη. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά. το βαλσάμικο θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε, πιπέρι και πάπρικα. Σωτάρετε σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία, γυριζοντας περιστασιακά μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν κάποιο ωραίο χρώμα και στις δύο πλευρές (περίπου 7 έως 10 λεπτά)
Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, μεταφέρετε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα που θα σερβίρετε. Ραντίστε τα με το παρασκευασμένο βαλσαμικό γλάσο. Ρίξτε σουσάμι και αποξηραμένες νιφάδες με μέντα από πάνω. Απολαύστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.