Είναι τα πιο αγαπημένα, πιο συχνά φαγητα σε κάθε οικογένεια, στις διάφορες παραλλαγές τους.

Υλικά:

Χοιρινός κιμάς: 500 γρ
Αυγό: 1 τεμ.
Κρεμμύδι: 1 κεφάλι
Πάπρικα/πιπέρι: (ανάλογα με το πόσο πικάντικο τους θέλετε)
Τσίλι: (προαιρετικά, για όσους τους αρέσει το πικάντικο)
Τριμμένη φρυγανιά: 2 κ.σ.
Μαϊντανός: 1 ματσάκι
Δυόσμος: (λίγος, ψιλοκομμένος)
Κύμινο: (λίγο, για άρωμα)
Μαύρο πιπέρι: (φρεσκοτριμμένο, για ένταση)
Αλάτι: (ανάλογα με το γούστο σας)
Αλεύρι: (για το πανάρισμα)
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο: (για το τηγάνισμα)

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, την πάπρικα ή το τσίλι (αν το
θελουμε πικαντικο).
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή και περισσότερο), για να σφίξει το μείγμα
και να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος και σχήμα που μας αρέσει (πλακέ, σαν της μαμάς, είναι μια κλασική επιλογή!).
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και πανάρουμε τους κεφτέδες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς, συνοδευμένους από  ντοματίνια (ή ό,τι άλλο λαχανικό μας αρέσει), πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα ή γιαούρτι.

H συνταγή είναι από το mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα Τάρτα
Επόμενο άρθροΜπισκότα μελιού με καρύδα