Αυτό είναι το Τιρμισού με φυστίκι και νουτέλα που έχω ζητήσει περισσότερο!
Αν δεν το έχετε φτιάξει ποτέ, φτιαξτε το. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας
μετά από ένα ωραίο γεύμα! ❤

Υλικά:

Τιραμισού:
500γρ. Τυρί Μασκαρπόνε
200ml Κρέμα γάλακτος
200γρ.Κρέμα φιστικιού
400γρ.Άλειμμα Nutella/Σοκολάτας-Φουντουκιού
120γρ.Ζάχαρη
4 Αυγά, χωρισμένα
400γρ. σαβαγιαρ
2 κουταλιές της σούπας καφέ αναμεμειγμένο με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Γαρνίρισμα:
Ψιλοκομμένα φιστίκια
Χτυπημένη φρέσκια κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Nutella για ράντισμα

Πως την εφτιαξα

Τιραμισού:
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφιξουν και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει σαντιγι και αφήστε την στην άκρη.
Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε μπεν μαρι.
Χτυπήστε τα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε, χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα
φιστικιού και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Τώρα, παίρνω τα χτυπημένα ασπράδια και τα προσθέτω στο μείγμα του μασκαρπόνε λίγη-λίγη,
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον αέρα
του το μείγμα. Κάνω το ίδιο και με τη σαντιγί.

Συναρμολόγηση:
Βουτήξτε τα σαβαγιάρ από τη μία πλευρά μόνο στον καφέ και τοποθετήστε τα στη βάση ενός ταψιού πυρεξ.
Απλώστε 200 γρ. nutella πάνω από τα σαβαγιάρ (ζεστάνετε ελαφρά τη nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για να μπορείτε να την περιχύσετε και να την απλώσετε εύκολα).
Ρίξτε τη μισή κρέμα φιστικιού πάνω από τη nutella και ισιώστε καλά.
Προσθέστε τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, αυτή τη φορά βουτήξτε τα εντελώς στον καφέ.
Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη nutella και την κρέμα φιστικιού. Ισιώστε καλά και βάλτε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο, ραντιστε με νουτέλα, πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σαντιγι σε ροζετες.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen