Τούρτα με φράουλες
Χρειάζεσαι:
900 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ ζάχαρη άχνη
300 g αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
200 γρ άλειμμα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα…)
300 γρ φράουλες κομμένες σε κύβους
Διακόσμηση:
60 γρ σαντιγί φράουλα*
100 ml κρύο ανθρακούχο νερό ή/και γάλα
200 γρ φράουλες
Παρασκευή:
1. Καλύψτε το χείλος της φόρμας (τσέρκι) για κέικ 24 εκ. με μεμβράνη και τοποθετήστε το στη μέση ενός ταψιού για κέικ. Αλείφουμε τη μέση του ταψιού με βουτυρο.
Σε ένα βαθύτερο μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μαζί με την προσθήκη ζάχαρης άχνη. Χωρίστε το μείγμα που προκύπτει σε τρία μπολ σε ίσα μέρη.
2. Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε το αλεσμένο μπισκότο πτιμπερ (ή μπισκότο της αρεσκείας μας) και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι. Προσθέστε την αλειμμένη σοκολάτα στο δεύτερο μπολ και τις ψιλοκομμένες φράουλες στο τρίτο.
3. Απλώνουμε το μείγμα μπισκότο με το κουτάλι στην φόρμα του κέικ και μετά με το χέρι το πιεζουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα με την σοκολάτα και τέλος βάζουμε το μείγμα με τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ (αν βιάζεστε, μπορείτε να την αφήσετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες). Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε
το κέικ με σαντιγί και φράουλες.
Απολαύστε ένα εξαιρετικά κρεμώδες και νόστιμο κέικ. Αν θέλετε το κέικ σας να είναι πιο σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε ένα 10 g ζελατίνης στο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Δεν το πρόσθεσα γιατί ήθελα το κέικ μου να είναι έτσι, ακαταμάχητο, κρεμώδες…
*Για την σαντιγί Φράουλα
Πάρε τη κανονική άσπρη σαντιγύ και όταν τη χτυπάτε προσθεστε σιρόπι φράουλας (από γλυκό ίσως ή από έτοιμο σιρόπι).
Καλή απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/