Τούρτα “ΠΡΑΓΑ”

Υλικά:

Για το Παντεσπάνι:

6 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
115 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
15 γραμμάρια κακάο
βανίλια

Για το σιρόπι:
100 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα:
1 κρόκο αυγού
20 ml νερό
120 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο
10 γραμμάρια κακάο
βανίλια

για την γκαναζ:
100 ml μαγειρική κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια θρυμματισμένη σοκολάτα
20 γραμμάρια βούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας ζεστασμένη μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση:

Έσπασα τα αυγά χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Τα χτυπάω με μίξερ σε χωριστά μπολ. Ανακάτεψα το αλεύρι και το κακάο και μετά τα κοσκινισα.
Ανακάτεψα τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτύπησα καλά. Πρόσθεσα αλεύρι και κακάο και το βούτυρο. Χτυπάμε καλά και κουταλιά κουταλιά
προσθέτουμε την μαρεγκα απο τα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Έριξα τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί. Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνω μέχρι να στεγνώσει.
Το έβγαλα και άφησα τον παντεσπανι να κρυώσει εντελώς. Μετά το έκοψα σε τρία μέρη. Τα παντεσπανια μπορούν επίσης να ψηθούν χωρίζοντας τη ζύμη σε 3 ίσα
μέρη και ψήνοντας το καθένα ξεχωριστά.

Για την κρέμα
Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ για 2-3 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ πανω σε μπεν μαρι χτυπάω τον κρόκο με το νερό και το ζαχαρουχο γάλα.
Αφησα λιγο να κρυώσει και πρόσθεσα στο χτυπημένο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια.
Σε μια φόρμα για κέικ(τσερκι), εβαλα το παντεσπανι σιρόπιασα και μετα κρέμα σε 3 στρωματα. Από πάνω απλώνω ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο.
Έριξα τη γκανάζ πάνω από το κρύο κέικ.
Την ετοίμασα ζεσταίνοντας όλα τα προϊόντα σε μπεν μαρι. Όταν αναμειχθούν καλά, αφαιρείται και αφήνεται να κρυώσει για 3-4 λεπτά.


Πασπάλισα το γλυκό και στόλισα με Nutella.

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

 

Προηγούμενο άρθροΓεύση που λιώνει: Κεφτεδάκια με σάλτσα και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΚιουνεφέ στο τηγάνι