Αυτή η συνταγή για τούρτα σοκολάτας με βουτυρόκρεμα είναι μια κλασική επιλογή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η πλούσια γεύση του κέικ σοκολάτας σε συνδυασμό με την απαλή βουτυρόκρεμα δημιουργούν έναν γευστικό συνδυασμό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

  • Παρακολουθήστε το βίντεο για μια οπτική παρουσίαση της συνταγής.Η γραπτή συνταγή ακολουθεί.

Υλικά:

Για το κέικ σοκολάτας:

250 ml νερό
75 γρ. κακάο άγλυκο
125 γρ. κουβερτούρα
375 γρ. βούτυρο Lurpak
350 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
250 ml κρέμα γάλακτος

Για τη βουτυρόκρεμα:

300 γρ. βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές της σούπας μέλι
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:

Κέικ σοκολάτας:

Σε ένα μπολ, λιώστε την κουβερτούρα και το κακάο σε βραστό νερό και ανακατέψτε καλα να ομογενοποιηθει το μειγμα.
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τους κρόκους στο καδο με το βουτυρο και ανακατεψτε την κρέμα γάλακτος στο μειγμα σοκολάτας
Τώρα προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο καδο και χτυπήστε.
Αδειαστε το μειγμα απο το καδο σ ενα μπολ και ριξτε μεσα το αλευρι με το μπεικιν κοσκινισμενα και ανακτεψτε με μια μαριζ να απορροφηθεί όλο το αλευρι.

Μεταφέρετε το μειγμα στην βουτυρωμενη φόρμα με αποσπωμενο πατο 24εκ και ισιωστε
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά.

Βουτυρόκρεμα:
Λιωστε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι και μετα προσθέστε το μέλι . Στη συνέχεια αφαιρειτε το κατσαρολακι απο την φωτια προσθέστε τις 2 σοκολατες(κουβερτούρα και γάλακτος) ψιλοκομένες και συνεχίστε το ανακατευτε και περιμενετε να κρυωσει το βουτυρο να σφιξει και να γίνει μια λεία κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Κόψτε το κεικ με το τσερκι και κόψτε το και οριζόντια σε δύο μέρη.
Απλώστε τη βουτυρόκρεμα ανάμεσα στις δύο στρώσεις και καλύψτε και ολόκληρη την τούρτα και βάλτε στο ψυγείο.
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.