Σοκολατένιο Κέικ με σιρόπι

Υλικά

Κέικ:
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σοκολάτα σε σκόνη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα )
5 αυγά

Γέμιση & Κάλυψη:
3 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Τεμαχισμένη καρύδα ή κοκκοποιημένη σοκολάτα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή ροκανίδια σοκολάτας για γεύση
1 κουτί κρέμας γαλάκτος
2 κουτιά ζαχαρουχου γάλακτος

Σιρόπι:
2 κουταλιές σοκολάτας σε σκόνη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό –

Εκτέλεση

Κέικ:
1 – Χτυπάμε καλά το ασπράδι του αυγού, προσθέτουμε τους κρόκους ένα προς ένα, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια, το γάλα σιγά-σιγά, σβήστε και κοσκινίστε το αλεύρι και τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη και ανακατέψτε απαλά. Τέλος, προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε, η ζύμη πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτη, οπότε προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά ώστε να μην περάσετε το σημείο αυτό.
2 – Βάλτε το σε φόρμα (περίπου 26×33 cm ή 30 cm σε διάμετρο) λαδωμένο και αλευρωμένο (αν προτιμάτε να λιπαίνετε το καλούπι και πασπαλίζετε με σκόνη σοκολάτας, αντικαθιστώντας το αλεύρι, έτσι το κέικ θα είναι πιο σκούρο). Ψήνουμε σε μεσαίο φούρνο, μέχρι να μεπι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή, περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Γεμιση:
Φέρτε σε μέτρια / χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα: το ζαχαρουχο γάλα, η σοκολάτα σε σκόνη και η μαργαρίνη έως ότου αποσυντεθεί από την κατσαρόλα, περιμένετε να κρυώσει και προσθέστε την κρέμα γάλακτος λίγο-λίγο και ανακατέψτε μέχρι βα γίνει πολύ κρεμώδη και εύκολο να απλωθεί.

Γλασσο:
Ανακατέψτε τα πάντα και πάρτε τα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Σύνθεση Γλυκού:
Κόψτε το κέικ σε δύο μέρη και εμποτιστετα με το σιρόπι και τη γέμιση, καλύψτε με άλλο μισο και γέμιση απο πάνω.
Πασπαλίζουμε τριμμένη καρύδα ή καρύδια ή σε κοκκοποιημένη ή τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία