Συστατικά:
1,5 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
1-2 κουταλιές της κανέλας για την επικάλυψη
Πώς να το φτιάξετε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι και το νερό και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Ενώ το ρύζι βράζει, συνδυάστε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να κρεμώσει. Αφήστε το στην άκρη.
Όταν το ρύζι τελειώσει το μαγείρεμα, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς το γάλα στο ρύζι, ενώ μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά και μέχρι να πήξει. Μόλις το ρύζι δεν είναι πλέον ρευστό, προσθέστε το μίγμα ζάχαρης / αυγού. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι ή σε μπολάκια. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Το ρυζόγαλο θα πήξει περισσότερο όταν κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με την επιθυμητή ποσότητα κανέλας. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
κανέλα
Μερικές συμβουλές
μπορεί να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον κγ βανίλια
μπορεί να χρησιμοποιήσετε μοσχοκάρυδο ως γαρνιτούρα καθώς και κανέλα
προσθέστε περισσότερη / λιγότερη κανέλα στη γεύση
ΠΗΓΗ: ladyandtheblog.com