Συστατικά

140g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
140g ψιλή ζάχαρη 
3 αυγά
225γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού (προαιρετικό)
170γρ Σταφίδα σουλτανίνα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 ° C (150 ° C για φούρνο με αέρα ή αέριο στο 4) και τοποθετήστε μία φόρμα για κείκ στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τα αυγά ένα την φορά, εξασφαλίζοντας ότι αναμειγνύονται καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα λεμονιού.

Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το απαλά για να δημιουργήσετε ένα μείγμα. Προσθέστε τις σουλτανίνες και ανακατέψτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες.
Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σας για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα και μία οδοντογλυφίδα που θα μπει στο κέντρο του κέικ θα βγει καθαρή.
Αφήνεται να κρυώσει στην φόρμα για λίγα λεπτά πριν το βγάλετε για να κρυώσει εντελώς.

ΠΗΓΗ https: bakingwithgranny.co.uk

Προηγούμενο άρθροΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη!
Επόμενο άρθροΚόκορας σπιτικός κοκκινιστός με μακαρόνι χοντρό και μαύρες ελιές